Logo RAS - New

Logo RAS - New

June 13, 2014

"Amalan Industri Hijau, Pemangkin Kelestarian Industri" 

Jabatan Alam Sekitar (JAS) akan menganjurkan Anugerah Industri Hijau Bagi Perusahaan Kecil dan Mikro 2014/2015. Anugerah yang julung kalinya diadakan ini merupakan inisiatif JAS dalam memberi pengiktirafan kepada industri pembuatan dan industri batik yang sentiasa bersedia untuk meningkatkan pelaksanaan Amalan Industri Hijau di industri masing-masing.
Industri yang telah mengamalkan Amalan Industri Hijau di premis masing-masing adalah dijemput untuk menyertai anugerah ini. Penyertaan akan dibuka mulai 1 Julai 2014. Sila layari laman web rasmi JAS untuk maklumat lanjut.
Industri yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan rundingan mengenai pelaksanaan Amalan Industri Hijau, bolehlah menghubungi Auditor Industri Hijau yang diiktiraf JAS dengan merujuk Laman Web Green Industry Virtual Centre (GCVC) di pautan berikut: http://cp.doe.gov.my

Kami Mahu Gaya Hidup Lestari

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana mengikut blog ini.
Daftarlah sebagai ahli Rakan Alam Sekitar sekarang!

KEMPEN KITAR SEMULA E-WASTE

Tahukah Anda ?Kebanyakan mentol lampu, samada jenis pijar (incandent), berpendaflour (fluorescent) ataupun berpendaflour kompak mempunyai sedikit cecair merkuri dan bahan kimia berbahaya lain yang boleh mencemarkan tanah dan air bawah tanah.


Opportunity Green